Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@20:11:50 GMT

سمفونی مرگ به رهبری کرونا

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۱۲۸۴

سمفونی مرگ به رهبری کرونا

صنعت موسیقی از ابتدای شیوع ویروس کرونا آسیب بسیاری را تحمل کرد، این صنعت با تعطیلی‌های گسترده کنسرت‌ها و رویدادها ضرر کرد؛ در بازار جهانی این ضرر با فروش نسخه‌های دیجیتالی جبران شد، اما در ایران هنرمندان همچنان چشم انتظار حمایت‌اند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، از زمان همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ تاکنون، موضوعی که ذهن اکثر پژوهشگران حوزه علوم انسانی را به خود مشغول کرده خسارات ناشی از این ویروس بر اقتصاد کشورها و در نتیجه اقتصاد جهانی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس پیش بینی بانک توسعه آسیایی شیوع ویروس کرونا احتمالاً ۸.۸ تریلیون دلار به اقتصاد جهان ضربه خواهد زد. نکته دیگر ضربه نابرابری است که این بیماری بر فعالیت‌های مختلف اقتصادی خواهد داشت و اثر آن منطقه به منطقه و کشور به کشور متفاوت خواهد بود.

یکی از عواملی که تأثیر بسزایی در میزان آسیب پذیری اقتصاد دارد سهم هر صنعت در کیک اقتصاد و ماهیت و ظرفیت‌های صنایع است. این موضوع بی‌شک تأثیر به سزایی در انتخاب استراتژی مناسب برای مدیریت بحران و برنامه‌ریزی پساکرونایی دارد. اما در اینجا موضوع میزان اثر گذاری ماهیت و ظرفیت‌های صنعت موسیقی در آسیب پذیری این صنعت از بحران‌هایی نظیر بحران کرونا است.

در صنعت موسیقی چندین نوع درآمد وجود دارد که شامل درآمد حاصل از نشر آثار (آلبوم و کتاب)، درآمد حاصل از کنسرت‌های موسیقی، درآمد حاصل از آموزش، درآمدهای مربوط به آهنگسازی و اجرا، درآمد مربوط به جشنواره‌ها و همچنین رویدادهای موسیقی است. با توجه به این موارد متوجه می‌شویم که موسیقی حتی در بحرانی مانند کرونا به صورت کامل متوقف نمی‌شود، زیرا برای آموزش می‌توان آموزش مجازی را انتخاب و کنسرت‌ها را هم می‌شود آنلاین برگزار کرد. از این منظر شاید بتوان گفت موسیقی آسیب کمتری نسبت به دیگر صنایع مانند گردشگری و آسیب بیشتری نسبت صنایعی مانند مواد غذایی می‌بیند.

سهم هر کشور در اقتصاد موسیقی

در بحث زیان‌های اقتصادی نکته مهم دیگر زیرساخت‌ها هستند، مخصوصاً زیرساخت‌های مربوط به اینترنت و آموزش مجازی. مثلاً در کشور سنگاپور کیفیت اینترنت و آموزش مجازی بسیار مطلوب‌تر از کشوری مثل ساحل‌عاج است. مسئله مهم دیگری که باید مطرح کرد سهم صنعت موسیقی در تولید ناخالص داخلی کشورها است. هر چه این مقدار بیشتر باشد دامنه آسیب پذیری هم بیشتر خواهد بود.

نمودار بالا میزان بزرگ بودن بازار موسیقی را در کشورهای مختلف نشان می‌دهد که آمریکا (با ۴.۹ بیلیون دلار آمریکا) در رتبه اول قرار دارد و پس از آن ژاپن و آلمان و بریتانیا در رتبه‌های دوم و سوم و چهارم قرار دارند. البته این آمار مربوط به سال ۲۰۱۴ است، اما تا کنون تغییرات محسوسی نکرده و رتبه‌های یکم تا چهارم همواره جایگاه خود را حفظ کرده‌اند.

توجه به موسیقی و سینما در روزهای قرنطینه اهمیت بسزایی پیدا کرد و مردم تمایل بیشتری نسبت به آن پیدا کردند و شرکتی مانند نتفلیکس در دوران همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ درآمد قابل توجهی داشته است. البته نکته قابل تأمل و عامل موفقیت این شرکت در نحوه ارائه محصول است؛ یعنی "پخش آنلاین" که قبلاً هم به آن اشاره شده بود (البته سینما در این مورد از موسیقی پیشی گرفته است).

نمودار بالا سیر نسبتاً صعودی ارائه دیجیتال محصولات موسیقیایی را از سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۸ نشان می‌دهد. با این اطلاعات اگر بخواهیم صنعت موسیقی ایران را مورد ارزیابی قرارا دهیم، باید در نظر گرفت که سهم موسیقی از درآمد ناخالص داخلی همواره در سطح پایینی قرار داشته که یکی از مهم‌ترین دلایل آن حق تکثیر است. حقی که در کشور ما به آن اهمیتی داده نمی‌شود و این عامل مهمی برای افزایش میزان آسیب پذیری در روزهای کرونایی است. ضمن اینکه زیرساخت‌ها در سطح مطلوب و بالایی قرار ندارد که بتوان آموزش‌ها و حتی کنسرت‌ها را به صورت مجازی ادامه داد، اگرچه تلاش‌هایی در این زمینه شده، اما با استقبال چندان بالایی که قابلیت جبران و کاهش خسارات را داشته باشد همراه نبوده است.

کدام بخش‌های موسیقی بیشترین ضرر را کردند

البته کنسرت‌های آنلاین در دوران شیوع ویروس کرونا برگزار و از دو بعد اقتصادی و اجتماعی قابل بررسی است. بعد اجتماعی آن کنسرت‌های آنلاینی است که رایگان و برای رضایت و نشاط اجتماعی برگزار و در کشور توجه خوبی به آن شد. اما در بعد اقتصادی ماجرا متفاوت است و ما در این مورد از دیگر کشورها بسیار عقب‌تر هستیم. با این حساب می‌توان گفت بازار موسیقی در کشور ما به بزرگی آمریکا، آلمان و ژاپن نیست و میزان آسیب‌پذیری بالایی دارد.

بنا بر گزارش‌هایی که به دست آمده است آموزشگاه‌های موسیقی و سایت‌های فروش بلیت کنسرت در ایران بیش‌ترین ضرر را کرده‌اند. برای سایت‌های فروش این ضرر بیش از ۱۰ میلیارد تومان خواهد بود. به گفته چندین مدیر سایت اکثر مخاطبان بلیت‌های خود را عودت داده‌اند.

لغو رویدادها و جشنواره‌های موسیقی اگر چه در کشورهای مختلف خسارات فراوانی را به جا گذاشته است، اما در ایران این خسارات آنچنان زیاد نیست؛ زیرا رویدادهای موسیقی محور به طور گسترده وجود ندارد. در کشورهایی اروپایی و آمریکا لغو شدن بسیاری از جشنواره‌های محلی و شهری خسارات زیادی را به اقتصاد موسیقی آن کشورها وارد کرده، چراکه این جشنواره‌ها درآمدهای جانبی بسیاری را با خود دارد. این در حالی است که در ایران محدود رویدادهای موسیقی اکثراً جشنواره‌هایی در فرم اهدای جوایز بوده و گونه‌های دیگر رویداد در ایران وجود ندارد.

ضرورت وجود جامعه مدنی قوی در بحران

با تمام این نکات موضوع فوق‌العاده مهمی که حتی می‌تواند تا حد بسیار زیادی خسارات وارده را جبران کند نحوه برخورد مدیران با این موضوع است. تاکنون پیشنهادهای فراوانی از دولت‌ها و مدیران در کشورها به هنرمندان و فعالان در صنعت موسیقی داده شده است که مهم‌ترین آنها شامل وام‌های کم بهره و بازپرداخت طولانی مدت، بسته‌های حمایتی، به تعلیق درآوردن بازپرداخت وام‌ها، به تعویق انداختن آبونمان‌های آب و برق و گاز، بیمه‌های بیکاری و غیره است. مبحث حائز اهمیت دیگر وجود اتحادیه‌ها و انجمن‌ها در صنعت موسیقی در کشورهای مختلف است که توانایی آن را دارند که در مواقع اضطراری از صندوق اعتباری خود کمک‌هایی را به اعضا اعطا بکنند. اما این اتحادیه‌ها و انجمن با آن شکل و فرم در ایران وجود ندارد.

به عنوان مثال در بریتانیا، اتحادیه موسیقیدانان انگلستان در بحران کرونا به اعضا خود کمک‌های گوناگونی اعطا کرد. این اتحادیه از دولت نیز برای جبران خسارت‌ها درخواست کمک کرده و قطعاً یک اتحادیه یکدست قدرت بیشتری نسبت به جمعی از هنرمندان دارد.

در ایران اما چندی پیش محمد الهیاری مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بود تمهیداتی را برای تسریع در مجوز دادن به هنرمندان لحاظ خواهد کرد به علاوه خانه موسیقی پیگیری‌هایی پیرامون حق بیمه و جبران خسارات ذی‌نفعان موسیقی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته است. همچنین فراخوانی از جانب دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر برای ثبت اطلاعات کسب و کارهای فرهنگ، هنر و رسانه متضرر از کرونا صادر شده است که صاحبان کسب و کار اطلاعات خود را در وزارت ارشاد ثبت کرده و برای دریافت وام به وزارت تعاون ارجاع داده می‌شوند.

حال با توجه به این تمهیدات و حمایت‌هایی که در نظر گرفته شده است باید دید آیا بسته‌های حمایتی واقعاً تأثیر گذار هستند یا خیر. البته اینکه موسیقی تا چه مقدار از کرونا متضرر شده و اینکه این ضرر توسط دولت جبران خواهد شد یا خیر به مقدار پرداختی بسته‌های حمایتی، نحوه پرداخت آن و همچنین نحوه پرداخت و بازپرداخت وام‌ها و عملکرد بیمه مرتبط است.

کد خبر 429937

منبع: ایمنا

کلیدواژه: موسیقی موسیقی سنتی کنسرت موسیقی موسیقی پاپ جشنواره موسيقي ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا کرونا در ایران کرونا در جهان اجرای کنسرت کنسرت کنسرت آنلاین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق صنعت موسیقی جشنواره ها آسیب پذیری کنسرت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۱۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا

حجت الاسلام مصطفی رستمی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جریان اعتراضات دانشجویی در آمریکا و نحوه برخورد پلیس با معترضان علیرغم اینکه ادعای آزادی بیان و دمکراسی دارند گفت: یکی از ابزارهای غرب برای کنترل جوامع، برچسب‌زنی و فشار با ابزارهای مختلف، رسانه‌ها، امکانات و توانمندی‌هایی که دارد برای سرکوب و ساکت کردن جریان‌های مخالف خود است.

وی ادامه داد: این ها تا جایی‌که بتوانند از نیروهای نظامی، مسیر نفوذ فرهنگی و مسیر قدرت رسانه‌ای برای تغییر جهت مخالفین خود استفاده می‌کنند.

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها افزود: یکی از اتهاماتی که غربی ها دائم به کشورهای مخالف خود می‌زنند، موضوع منع آزادی بیان، رعایت حقوق‌بشر، منع تجاوز، دفاع از ملت‌ها و محکومیت اشغالگری است، در قصه اوکراین و نظایر آن در برخورد با مخالفان خود در جنگ جهانی دوم فراوان از این نمونه‌ها دیدیم.

وی افزود: اما امروز در صحنه‌ دانشگاه‌های آمریکا شاهد هستیم اساتید و دانشجویان آمریکایی نسبت‌به قراردادها و حمایت دانشگاه خود از یک رژیم کودک‌کش، جلاد، غاصب، اشغالگر و متهم به نقض حقوق بشر، اعتراض دارند و برخوردی که با این‌ها می‌شود، گارد ملی، نیروی مسلح پلیس و برخوردهای خشن، و دستگیری در درون دانشگاه است، استاد، دانشجو و رییس دانشگاه مورد برخوردهای خشن قرار می‌گیرند این درحالی است که آنها اعتراض‌آمیز مسالمت‌آمیز نسبت‌به یک مسئله بدیهی دارند که این موضوع را نیز نمی‌توانند تحمل کنند.

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها افزود: ما این را مقایسه کنیم با اتفاقی که در کشورهای دیگر رخ می‌دهد حتی براندازها؛ حتی فحاش و هتاک ها و کسانی که برای امنیت ملی کشورها حاشیه درست می‌کنند اگر برخورد قضایی با این‌ها صورت گیرد به‌شدت مورد اعتراض این مدعیان حقوق بشر انجام می‌گیرد.

وی ادامه داد: این اتفاق های اخیر فرصت و موقعیتی است که پرده‌ تزویر بسیاری از جریان‌های مدعی آزادی دارای دو رویی و نفاق کنار برود و جهانیان شاهد حقیقت تمدن غرب، حقیقت این تمدن وحشی که ماسکی از مهربانی و دفاع از حقوق انسان‌ها بر چهره خود قرار داده است را بشناسند.

رییس نهاد نمایندگی رهبری افزود: در داخل کشور، مجموعه تشکل‌ها تندترین نقدها را ممکن است نسبت‌به دولت‌ها و جریان‌های سیاسی و حتی مواضع داخلی و موضوعات داشته باشند ولی همیشه فرصت‌ها در اختیار آنان برای ارائه نقدهای خود قرار می‌گیرد.

کد خبر 6094947

دیگر خبرها

  • دویستمین سالگرد سمفونی شماره ۹ بتهوون؛ تاج موسیقی غربی!
  • کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود/ معرفی مدیر هماهنگی
  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • ملت ایران با تبعیت پذیری از رهبری راه شهدا را ادامه می‌دهند
  • (ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»
  • مهدوی: نامه تشکل ها به رهبری موضوع جدیدی نیست
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد