Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور کشور بروندی، بر اساس اعلام پزشکان بیمارستانی که قبل از مرگ به آنجا اعزام شده بود، بر اثر بیماری کرونا درگذشته است. این در حالی است که دولت کشور او علت مرگ "پی‌یر انکرونزیزا" را حمله قلبی اعلام کرده بود.

به گزارش ایسنا به نوشته دیلی میل، یک منبع پزشک در بیمارستان "کاروسی" که در آن انکرونزیزا جان سپرد، تأیید کرده رئیس‌جمهور بروندی پیش از مرگ دچار "دیسترس تنفسی" شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان در بیمارستان کمنج "بوجومبورا" به خبرگزاری فرانسه گفتند که رئیس مؤسسه سلامت عمومی خواستار تنها ونتیلاتور بیمارستان آن‌ها شده و رئیس بخش احیا را نیز "به نام ریاست جمهوری"، ۱۰ صبح شنبه احضار کرده است.

یک منبع پزشک در کاروسی گفت: رئیس جمهور به بیمارستان کاروسی آورده شد، در حالی که همان زمان هم دیر بود و ایشان درگذشته بود.

بعد از آنکه همسر رئیس جمهور در آخر ماه مه بر اثر بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده بود، سوء‌ظن بسیاری وجود داشت که انکرونزیزا نیز به کووید ۱۹ مبتلا باشد. یک سند پزشکی که از سوی خبرگزاری فرانسه رؤیت شده، حاکی از آن است که تست کووید ۱۹ همسر رئیس جمهور مثبت بوده و او نیز دچار "دیسترس تنفسی" بوده است.

کشور آفریقایی بروندی، در تاریخ ۹ ژوئن (۲۰ خرداد) از مرگ "غیرقابل پیشبینی" انکرونزیزا خبر داد و یک هفته عزای ملی اعلام کرد.

دولت بروندی هنوز تاریخی برای خاکسپاری رئیس جمهور این کشور اعلام نکرده اما ضمن تعیین ۷ روز عزای ملی، پخش موسیقی در رستوران‌ها، کافه‌ها و ... را ممنوع کرده است.

بنا بر گزارش‌ها، مقامات گفته‌اند انکرونزیزا از روز ۶ ژوئن (۱۷ خرداد) ناخوش بوده و "در کمال تعجب" وضعیت سلامت او بدتر شده و سرانجام به ایست قلبی و مرگ در بیمارستان انجامیده است.

همسر او دنیس، سی‌ام ماه مه (۱۰ خرداد) به منظور معالجه بیماری کرونا در کنیا، به صورت هوایی جابه‌جا شد و درباره علت واقعی مرگ رئیس جمهور، سوءظن ایجاد کرد.

انکرونزیزا قرار بود ماه اوت (مرداد)، بعد از آنکه با ادعای مناقشه‌آمیز سرکوب و نقض حقوق بشر طی یک دوره ۱۵ ساله روبه‌رو بود، از سمت خود کنار برود.

روز جمعه اعلام شد که دادگاه قانون اساسی بوروندی موافقت کرده است که رئیس جمهور منتخب، "اوریستی اندایشیمیه" باید بلافاصله پس از مرگ انکرونزیزا سوگند یاد کند.

انکرونزیزا در سال ۲۰۰۵، بعد از یک توافق تقسیم قدرت و به دنبال جنگ داخلی ۱۲ ساله، بر سر کار آمد که ۳۰۰ هزار نفر کشته بر جا گذاشته بود.

تصمیم وی برای نامزد شدن برای سومین دوره مناقشه آمیز در سال ۲۰۱۵، کشور را به خشونت کشاند و منجر به صدها کشته دیگر شد.

دولت او بعد از مواجهه با ادعای سوء‌استفاده‌های گسترده، نخستین کشوری شد که در سال ۲۰۱۷ از دیوان بین‌المللی کیفری خارج شد.  

ناظر حقوق بشر اظهار کرده که پلیس و حزب حاکم اعمالی نظیر نقض حقوق بشر و دستگیری‌های خودسرانه انجام داده‌اند.

بروندی، کشوری با ترکیب قومی مشترک با همسایه خود رواندا، بعد از استقلال در سال ۱۹۶۲ شاهد چرخه‌های به دست گرفتن قدرت، خشونت و قتل عام بوده است.

انکرونزیزا یک رهبر شورشی سابق بود که حکومتش با خشونت گسترده و سرکوب مخالفان همراه بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بروندی کرونا در جهان کروناویروس رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۷۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا و نامزد فعلی انتخابات ریاست جمهوری پیش رو طرحی را برای حل مسالمت آمیز اوکراین تدوین کرده است.

براساس گزارش دیلی تلگراف، رئیس جمهور سابق آمریکا تا زمان انتخابات طرح خود درباره اوکراین را علنی نخواهد کرد.

پیشتر ترامپ در پایان ماه آوریل در مصاحبه‌ای با تایم گفته بود که در صورت انتخاب شدن به اوکراین کمکی نخواهد کرد مگر اینکه اروپا وارد عمل شود. «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفته بود: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت‌های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه گذشته بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت‌های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این در حالی است که وادیم اسکپتسکی معاون رئیس کل اطلاعات وزارت دفاع اوکراین از سقوط قریب الوقوع شهر راهبردی این کشور به دست روس‌ها خبر داد.

وی افزود: سقوط شهر راهبردی جاسوف یار به دست نیروهای ارتش روسیه حتمی است.

این مقام اوکراینی با اشاره به تنگایی که نیروهای این کشور در ارتفاعات شهر چاسوف یار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند از سقوط این شهر مشابه شهر آودیواکا در آینده نزدیک خبر داد.

وی به اهمیت راهبردی این شهر برای نیروهای اوکراینی اشاره کرد و گفت: تسلط روس‌ها بر این شهر راه برای تسلط آنها بر شهرهای بزرگ در دونتسک هموار خواهد کرد.

این درحالی است که پیش از این الکساندر سیرسکی فرمانده ارتش اوکراین از اوضاع سخت نیروهای این کشور در خطوط نبرد خبر داده بود.

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه هفته گذشته اعلام کرده بود که نیروهای روسی در حال حاضر ابتکار عمل را در جبهه‌ها در دست دارند.

طی روزهای گذشته روس‌ها بر بردیچی، بوگدانوفکا، نوومیخلوفکا، سیمینوفکا و پرفومایسکو مسلط شده‌اند.

کد خبر 6096075

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت ناباورانه نخبه‌ علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه‌ علمی کشور
  • (ویدیو) مجری صداوسیما خطاب به رئیس جمهور آمریکا: دانشجو‌ها را نزنید آقای بایدن!
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • کهن‌ سال‌ ترین معلم ایران درگذشت
  • لزوم استفاده مسئولان از ظرفیت دانشگاهیان/ نمایشگاه حمل‌ونقل حاصل اجرای فرامین رهبری است
  • فعالیت ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در دفاتر تلفیقی دانشگاه آزاد